Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi

“ESKİ OYUN VE OYUNCAKLAR GAZİANTEP OYUN VE OYUNCAK MÜZESİNDE YENİDEN CANLANIYOR”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Oyun ve Oyuncak Müzesi, çocukları ve yetişkinleri geçmişe dair bir yolculuğa çıkarmak ve kültürümüzü koruyarak, yaşatmaya devam etmek için yarıyıl tatilinde başlayan 5 yeni atölye ile hizmet vermeye devam ediyor.

Tarihi bey mahallesinde bulunan müzeyi, ziyarete giden çocuk ve yetişkinler sadece tarihi eser oyuncakları incelemekle kalmayıp, müzede yapılan; Oyuncak atölyesi, oyun atölyesi, çömçe gelin atölyesi, masal atölyesi ve topaç atölyesinden de faydalanabilecekler. Her türlü yaş grubuna uygun ve tüm aile üyelerinin birlikte katılım sağlayabileceği atölyeler de yediden yetmişe herkes oyuncaklar yapıp, bunlarla tarihi bir dokunun içerisinde ve tarihi oyuncaklar eşliğinde oyunlar oynayıp, eğlenebilecekler.